top of page

Barbecue je zalm op een cederhouten plank voor een heerlijke houten rooksmaak

Zalm is toch wel onze favoriete stuk vis voor op de barbecue.

Je kan zalm natuurlijk gewoon zo op de grill leggen en haar om en om grillen of als je een keer wat anders wilt de zalm verpakken in aluminiumfolie met wat kruiden en witte wijn.

Wij gebruiken voor het bereiden van onze favoriete zalm uiteraard duurzaam gevangen zalm en garen deze langzaam op een plank van cederhout zodat alle smaken goed tot hun recht komen.

Het geheim van Zwart Vuur, is onze sinaasappel-bieslook pekel waar wij de zalm, voordat ze op de barbecue gaan, een nacht in laten trekken.

Het recept geven we weg zodat jullie er ook kunnen genieten van onze zacht gegaarde zalm.


Benodigdheden:


  • 500 gr duurzaam gevangen zalm met huid

  • 2 sinaasappels

  • ¼ bos bieslook

  • 250 gram grof zeezout

  • 70 gram witte basterdsuiker


Bereiden:


Snijd de bieslook zo fijn als je kan met een goed scherp mes zodat de bieslook niet kneust, en rasp de sinaasappel met een zesteur, zodat je alleen het oranje van de schil er af haalt. Meng het zout, suiker, bieslook en de sinaasappel rasp goed door elkaar.

Was de zalm even kort met koud water en snijd eventueel de dunne harde zijkant van de zalm en dep de zalm droog met een stuk papier. Strooi een klein beetje van het zoutmengsel in een schaal op de bodem en leg de zalm met de huid naar beneden op het zout.

Strooi de rest van het zout mengsel over de zalm en leg de schaal afgedekt voor 8 uur in de koelkast.

Spoel na 8 uur de zalm af met koud water en dep haar droog. Leg de zalm weer in de terug in de koelkast maar dan dit keer zonder dat je haar afdekt of er zout op doet voor ongeveer 6 uur.


Zet de barbecue aan voor 120 graden direct grillen. Leg de zalm op een cederhouten plank met de huid naar beneden. Belangrijk is, dat de plank droog is en dus niet eerst is geweekt, we willen immers gerookte zalm en geen gekookte. De zalm is klaar wanneer deze een kerntemperatuur heeft bereikt van 53 graden Celsius. Eet Smakelijk!


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page