• Cindy Duijnisveld

Groenten barbecueën

Bij barbecue denken we altijd aan vooral veel vlees eten en als je geluk hebt een stukje vis.

Wij van Zwart Vuur vinden het juist leuk om te verrassen met mooie groente op de bbq.

Ik hoor je al denken groente op de barbecue? SAAI!! Echt niet! Wij zullen je laten zien dat je ook echt lekkere en toffe gerechten kan maken zonder of met weinig dierlijke producten vegetarische of dus veganistische barbecue gerechten die iedereen lekker gaat vinden.


De meeste groente zijn juist heel goed te bereiden op de barbecue. Door de directe hitte worden groenten zoeter en lekker knapperig. Je kunt groente grillen op 200°C of Low and Slow (roken) op 130°C.

Eén van onze favoriete gerechten is bloemkool in een pikant amandelbeslag.


Wat heb je daar voor nodig?

  • 1 grote bloemkool

  • 80 ml water

  • 120 ml amandelmelk

  • 65 g meel

  • 5 ml teriyaki saus

  • een snuf van de volgende kruiden: uienpoeder, knoflookpoeder, chilipoeder en zout en peper

  • ½ stuks fijngesneden rode peper

  • 2 stengels bosui

Methode:


Snijd de bloemkool in grote roosjes en kook ze 3 minuten. Meng de amandelmelk, het meel, de fijngesneden rode peper en de kruiden samen in een kom. Voeg beetje bij beetje wat water toe. Het beslag moet dikker zijn dan een pannenkoekenbeslag en iets dunner dan een cake beslag. Marineer de roosjes in de kom en rijg ze daarna aan spiesjes. Giet er nog wat teriyaki saus over en leg ze nu op de barbecue, direct grillen op 200 graden. Grill ze voor ongeveer 5 minuten tot het beslag gaar is.

Snijd ondertussen de bosui fijn en strooi die over de bloemkool spiesen. Eet smakelijk!


117 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven